Höstterminen är i full gång!

Nu återvänder de, den ena klassen efter den andra och skolan fylls av liv och glada återseenden! Många nya, spännande möten blir det ju också förstås! Hästeleverna tar med sig hästar och vagnar hit upp och kör i karavan runt skolområdet – man önskar att många fler fick vara här och titta på skönheterna!

Rabatterna som anlades på senvintern eller frampå vårkanten står i sin fulla prakt nu, ett överdåd av romantiskt rosa, silvriga  ekblad och uppnosiga djupblå salvior…Och sortimentet av sommarblommor pryder fortfarande gaveln till trädgårdsavdelningens huvudbyggnad.

Vi har en fantastisk skola med enorma möjligheter så kom hit alla som älskar landsbygden och naturbruket!

På lantbruket är skörden i full gång, mycket havre och raps har bärgats denna vecka men man har fullt upp några veckor till. Vädret är inte helt stabilt och vattenhalten i spannmålet kan vara för hög när det regnat varannan dag, berättar jordbrukstvåorna när jag träffar dem i matsalen.

På byggkursen arbetar Hans-Olof och eleverna med nya fårhuset, ett stabilt bygge med luft och rymd så skötseln kan göras  rationellt med våra jordbruksmaskiner.

Och Hundgänget då, vad gör dom? Ja dom letar och letar…eller är det Sök det heter? Jo, så är det nog:). Såg även några oljade blixtar som rusade runt på agilityplanen häromdagen!

Djurvårdarna då? Ja dom får vi inte plats med den här veckan! Men vi hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: